Bouw & Wonen

Stoffeerderij

Meubelstofferen Breda

 

Het proces van stofferen omvat metaalbewerking, houtbewerking of houtmanipulatie. Het is een kunst om een onzichtbaar oppervlak te creëren waarbij fijn naaldwerk, goud, plastic, snijgereedschap en andere materialen kunnen worden gebruikt. De stoffeerderij is een belangrijke bedrijfstak geworden in de wereld van vandaag. Stoffering wordt gedaan in vele verschillende materialen waaronder metaal, plastic, glasvezel, leer en zelfs steen. Het volgende artikel zal u inwijden in de stoffeerderij.

De stoffeerderij industrie is de grootste van alle meubelmakerij industrie. Niet alleen is stofferen een interessante en creatieve carrière, maar het biedt ook veel mogelijkheden om uw bedrijf te promoten bij leidinggevenden, schoolbesturen, ziekenhuizen, ontwerpbureaus, directiewoningen en kantoorgebouwen. Als je geen stoffeerervaring hebt, kun je onderzoeken welke vaardigheden nodig zijn. Contact opnemen met lokale aannemers die het reparatiewerk voor u doen is één manier. Deze jongens hebben stoffeerdervaring en kunnen u waarschijnlijk het proces uitleggen. Neem contact op met The U.S.itary Agency voor informatie over stoffeerdersbanen. Dit bureau zal u informatie geven over waar u terecht kunt in uw zoektocht naar een stoffeerbaan.

stoffeerderij…een makkelijke en creatieve carrière

Als u een artistiek oog en een flair voor kunst, onderwijs of kunst school, kijk in een stoffering carrière. Een stoffeerder of meubelstoffeerder zet zijn talenten in en iedereen vaart er wel bij. Creativiteit is de sleutel in stoffering, maar niet de enige sleutel. Je moet in staat zijn om de complexiteit van stoffeerprojecten over te brengen aan mensen die geen kunstkenners zijn. Net als elke andere carrière vereist stofferen opleiding, training en oefening. U kunt stofferen als werknemer van een bedrijf, of u kunt uw eigen bedrijf beginnen. Als je niet zeker weet wat je liever doet, doe dan een beetje onderzoek en zoek uit wat de vereisten zijn voor jouw staat. Kijk dan of er lokale bedrijven zijn die deze diensten aanbieden.

stoffeerderij…een bevredigende en lonende carrière

Het toerisme heeft een groot deel van de stoffeerderij uitgemaakt. Hierdoor is stoffering een belangrijk en groeiend deel van de reisindustrie geworden. Je kunt een stoffeerder, werknemer, leidinggevende of bedrijfseigenaar worden. Elk met verschillende verantwoordelijkheden en mogelijkheden.

stoffeerderij…een bevredigende en creatieve carrière

Je kunt een stoffeerder worden. De meeste mensen die dit soort werk doen zijn over het algemeen zelf gemotiveerd en gaan voor datgene waar ze van houden. Ik heb uitgebreide producttests gedaan op plaatsen zoals machines (MMM). Het geeft voldoening om iets te creëren dat zo uitgebreid is dat het je aanspreekt. Drie jaar lang heb ik een groot beddenbedrijf geleid en bezeten. We produceerden in China, via outsourcing, en zo’n 50 andere landen. De bekleding die ik maakte of liet maken was een terugkeer naar de industriële revolutie. Ik hou van het tijdperk van machines. De laatste keer dat ik met machines heb gewerkt was in de jaren 60. “Net als Avtech toiletten.” Omdat machines zo eenvoudig te bedienen waren, ontwierp ik afzuigingen die letterlijk uit de machines lekten en met de hand bediend werden. Systematisch werden kleine componenten aan de machines toegevoegd tot ze zelfstandig konden werken. Dit is vandaag de dag nog steeds het geval bij sommige kleinere bedrijven. Het tijdperk van de automatisering is voorbij, maar het creëerde wel een enge toekomst waarin een kind zich zijn eerste gladde zwembad kon voorstellen.

stoffeerderij…een respectabel beroep

In het verleden was stofferen het domein van de vaardigheidskunsten (ridderschap). In recentere jaren (nadat de fabrikanten de bekende term opmaakten), is de term uitgebreid tot uitzending ( Bewegingen zoals Kermaids , microdeeltjes). Wat Kermaid betekent is het een niet-oven wrap of non-stick coatings product , aangebracht over het houten oppervlak. Wat wij doen is het aanbrengen (gewoonlijk over een houten dekrepad omtrek) en het verzegelen rond het houten oppervlak.

Kermaids worden soms ook wel moldings genoemd, omdat ze gedeeltelijk opgesloten zitten tussen de mold board en het multiplex oppervlak.

Het proces is als volgt:

bereid de Kermaid voor (gezaagd triplex of multiplex) meet het een 1/2″ breed bij 1″ lang stuk zaagsel van de snelheidsrek; zaag de Kermaid in halve maanvormige stukken; balanceer het op een bankschroef; controleer op eventuele sneden; zet de Kermaid glad in de was;schuur het stuk af; leg het in een waterbad van 90 graden; verwarm het een tweede keer in een pan; spoel het af; droog het; leg het in de mechanisch voorgestreken accentgroef; leg het stuk bruikbaar bot erin; test het materiaal; boor een ¾” x-20″ patroon; leg het in de mond;

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.