Bouw & Wonen

Glazen vitrines

Lundia kasten

 

Een vitrinekast van glas doet bijvoorbeeld wonderen voor oppervlakken die niet perfect vlak zijn. Het mooie van een vitrinekast is dat u een voorwerp in elk deel van de vitrine kunt plaatsen – onder elke hoek. Dit is handig om drama te creëren in een anders nogal sobere ruimte. U kunt een legplank gebruiken om gebeeldhouwde dasspelden te laten zien die een interessante toets aan uw kamer geven.

Als u bijvoorbeeld een exotisch dierensculptuur of een keramische figuur aan de muur wilt hebben, kunt u deze in uw vitrine opnemen. Vitrines met glazen front berekenen hun hoogte en de inklapbare schaal zal passen bij het volume van de display.

Tips voor het presenteren van gebeeldhouwde ornamenten

Voor het tentoonstellen van beeldhouwwerken en verzamelingen kunt u kiezen voor gewone graafkasten of voor wandkasten met een frame en panelen. Op die manier kunt u uw draagbare beeldhouwwerken groeperen in een goed gesculpteerde kast. Als u een ruimte hebt met een vreemde vorm, kunt u ook uw toevlucht nemen tot gebogen kasten, naast andere vormen. In dat geval zal de uitstalling niet omvallen als het gewicht van het beeldhouwwerk het gewicht van de plank overstijgt.

Om het risico van beschadiging door per ongeluk stoten te verkleinen, moet u wielen op staalbasis gebruiken in plaats van te grote losse wielen of rubberen bevestigingen. Als u uw beelden of collecties moet vervoeren, zorg dan voor een stevige canvas trolley of stevige houten of stalen meubels.

Als u uw verzamelingen wilt beschermen tegen stof en menselijk contact, gebruik dan glazen of houten deuren.

Wat te zoeken in vitrinekasten

Vitrinekasten zijn er in allerlei stijlen en materialen. U moet beslissen wat het beste past bij uw behoeften en persoonlijke smaak. Als u high-end collecties of u op zoek bent naar een dramatische stuk te worden weergegeven, overwegen glazen fronted vitrines met ingewikkelde, sierlijke houtsnijwerk. U kunt deze kasten vinden bij toonaangevende winkels online en, als je een moderne smaak, wilt u misschien iets chiques te kiezen.

U kunt ook kiezen voor eenvoudige, slanke planken met felle kleuren om een kamer extra vitaliteit te geven. In dit geval moet u kasten kiezen die het kleurenschema van uw kamer accentueren en maximaal gebruik maken van de beperkte opbergruimte.

Als u kiest voor een vrijstaand, eigentijds bankontwerp om uw verzameling te tonen, laat dan een ontwerp maken door een expert in houtbewerking. U bespaart niet alleen kostbare tijd bij het zagen, opmaken, schuren en afwerken, maar u bespaart ook op arbeidsloon.

Wit heeft een klassieke aantrekkingskracht en kan een eenvoudige, opgeruimde achtergrond vormen voor verschillende soorten wit die zich goed aanpassen aan donkere tinten of meubilair. Voor mensen met donkerder gekleurde muren is wit er in vele tinten, van streng wit tot een lichte tint ivoorwit.

Zwart is een formele kleur, vaak geaccentueerd met zwarte verf, die ideaal is voor een moderne vrijgezellenflat of voor de eetkamer.

Wit is voor de avonturiers en de jongeren van hart, omdat het gevoelens oproept van zuiverheid, reinheid, vrede en steriliteit. Het is echter veruit de meest vatbare kleur om te verbleken, evenals mogelijke schade door stoom en vlekken, zoals thee of koffie.

Blackis voor de conservatieve of behoudende persoon die van een statement houdt. Gebruik het om een gevoel van serieuze controle op te roepen, of om gevoelens van plezier op te roepen, of een gevoel van lichtheid.

Vanwege de associatie met water, is het misschien de kleur die ideaal is voor badkamers – geweldig voor een douche. Voor meer dramatische effecten, voeg hints van blauw, groen, of een zilveren kleur.

Lees meer:

Lundia kasten

Lundia boekenkast

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.