Bouw & Wonen

Hoe uw houten vloer te overspuiten

Vloer schuren Amsterdam

 

 

 

 

Schuren

Als het schuren van uw houten vloer niets voor u is, kunt u er altijd voor kiezen uw houten vloer of parketvloer elk jaar of om het jaar te beitsen en in de was te zetten. Dit is vooral belangrijk in gebieden met extreem veel zonlicht waar schade door het zonlicht kan ontstaan.

Step 1

Schuur uw vloer met een schuurmachine. Wees uiterst voorzichtig rond de vloer en verwijder de glans niet terwijl u bezig bent, als u deze niet wilt ruïneren. Het wordt aanbevolen dat u alle op de vloer geplaatste hardware en planken verwijdert voordat u gaat schuren, omdat deze gemakkelijk beschadigd kunnen worden door het schuren. Indien mogelijk moet u alle meubels uit de kamer verplaatsen, zodat u het werk sneller kunt afronden. Als u ze toch in de kamer moet houden, is het raadzaam ze af te dekken met vellen krantenpapier, zodat ze gemakkelijker in het zonlicht kunnen drogen. De meeste keukenblokjes zijn bijvoorbeeld van glas, ze kunnen gemakkelijk beschadigd worden door de chemicaliën die bij het schuren worden gebruikt.

Step 2

Gebruik een techniek van wassen of stofzuigen van de houten vloer om de resten die na het schuren overblijven te verwijderen. Dit is een van de beste manieren om de levensduur van de afwerking van uw houten vloer te verlengen en dezelfde mooie glans en glanzen van uw houten vloer te behouden. Het wordt ook aanbevolen dat u uw vloer stofzuigt en wast met een frequentie van eenmaal per week, afhankelijk van het verkeer.

Stap 3

Als uw houten vloer toevallig toe is aan een nieuwe afwerkingslaag, raden wij u aan uw vloer opnieuw te lakken. Vergeet niet bij het aanbrengen van uw nieuwe afwerking de instructies van het specifieke Plusamboval-productenlabel te volgen. Wij raden u aan om elke nieuwe afwerking eerst te testen op een klein stukje van uw vloer voordat u begint op uw hele vloer.

Stap 4

Als uw vloer moet worden opgeschuurd, raden wij u aan een oscillerende machine te gebruiken die het schuren vergemakkelijkt en een gladde afwerking garandeert. Zorg ervoor dat uw schuurmachine tegen haar taak is opgewassen; ze moet voldoende messen hebben om goede resultaten te behalen en u mag geen willekeurige krassen opmerken die door de messen van de machine worden veroorzaakt.

Omdat onze houten vloer naturel is afgewerkt, merkten we dat onze houten vloer altijd een beetje warmer aanvoelde als onze keuken in een lichte zonnige ruimte stond, zoals de keuken met het grote openslaande raam, dus dit is een overweging voor u. Onze favoriete tijd van het jaar is de lente, omdat we vinden dat de lente bijna halverwege de winter is; de ochtenden zijn warm genoeg, en als ik boven in onze keuken zit, krijg ik een beetje de kriebels van een kopje thee. Het is nog steeds half juli en half winter, maar we hebben de neiging om onze airconditioning binnen de eerste paar weken van elk seizoen uit te zetten, dus maximaal gebruik van de kamer tijdens de lente en de herfst is geen overweging.

Uw houten vloer zal donkerder worden naarmate het zonlicht en het weer de afwerking doen verslijten. Maar, zoals we weten, is doe-het-zelf goedkoper!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.