Bouw & Wonen

Symptomen van Prikkelbare Darm Syndroom

Prikkelbare darmen Breda

 

 

 

 

Bij verschillende mensen kunnen de symptomen zo ernstig worden dat zij niet meer in staat zijn te functioneren in dagelijkse activiteiten. In sommige gevallen is een operatie nodig om de druk op de maag te verlichten.

Wat zijn de symptomen van het prikkelbare darm syndroom?

De symptomen van het prikkelbare darm syndroom zijn behoorlijk ongemakkelijk. Iedereen die symptomen van het prikkelbare darm syndroom ervaart kan veel tijd besteden aan het beslissen wat nu te doen. De tijd nemen om te beslissen hoe verder te gaan kan het verschil betekenen tussen opluchting en lijden. Hier zijn enkele van de veel voorkomende symptomen van prikkelbare darm syndroom:

Kramp of opgeblazen gevoel in de buik. Buikpijn die uit de oorzaak voortkomt. Het kan pijn zijn in de rechter onderbuik, pijn die uitstraalt ter hoogte van het middenrif, of zelfs pijn die vanuit de rug direct onder de ribbenkast ontstaat. Het kan ook gepaard gaan met een gevoel van onbehagen en zelfs ongemak in het rectum en een aards, droog gevoel bij de ontlasting.

Verandering in de darmgewoonten; het lijkt steeds vaker en vaker te komen, de laatste week of twee.

Verandering in of men ontlasting kan hebben.

Ah! Nu is er de gebruikelijke reeks van de “16 soorten verteerbare stenen.” Die verward kunnen worden met ontlasting.

Plotselinge hevige buikpijn. Zoals men zou verwachten, kan de pijn scherp zijn, stekend onder de ribbenkast of meer van voor naar achter.

Ongemak in/of rond het rectum. Plotseling besef dat men naar het toilet moet.

Regelmatige behoefte om te plassen.

Pijn door het hele lichaam.

Het meest bekende symptoom dat de meeste mensen hebben is kramp. Hoe slopend! Het brengt meestal de drang met zich mee om naar het toilet te haasten. Geen prettig gezicht!

Soorten testen.

Zoals gezegd, verschilt de ziekte van persoon tot persoon. Een arts kan een reeks tests laten doen om uit te zoeken welke soort de ziekte beheerst. Hij kan een röntgenfoto, een CT-scan, een PET-scan, bloedtests, tests van de stoelgang of een ontlastingonderzoek proberen. Psychologische tests omvatten een Stressocard-score om te zien of de patiënt mogelijk een psychische oorzaak heeft, een Motor-score om te zien of de patiënt geestelijk begint achteruit te gaan, een longfunctietest om te zien of er sprake is van varices of ziekte (zoals legionella of een bacterie), en vele andere.

Behandeling.

Het is niet leuk om te horen dat na zo ziek te zijn het vermogen om een baan te houden, of om sociaal te zijn, of zelfs om functionerend achter je bureau te zitten, wordt aangetast. We hebben alle hulp nodig die we kunnen krijgen, en hoe meer we leren over de juiste zorg voor onszelf, hoe beter.

Eén ding is zeker. Er is een manier om helemaal van IBS af te komen!

Er zal zowel een ontstekingsremmende als een ontstekingsremmende behandeling nodig zijn. De meeste mensen met IBS hebben ook last van enige pijn. De behandeling tegen pijn kan bestaan uit het nemen van ontstekingsremmende medicijnen; het aanvullen met probiotica (goede bacteriën); dieetbeperking; het verdunnen en doorspoelen van de ontlasting (zowel met water als met manuele druk); en er kunnen antibiotica nodig zijn om de ontsteking op te lossen.

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.