Bouw & Wonen

Schoonmaakdiensten voor huishoudelijk personeel

groene aanslag verwijderen

Schoonmaken kan worden gedefinieerd als ongewenst, zwaar of extra werk dat professionals verrichten. Schoonmaakbedrijven bieden duizenden diensten aan; deze omvatten huishoudelijke schoonmaak, kantoorschoonmaak, commerciële schoonmaak, tapijtreiniging, voorjaarsschoonmaak, opruimen, wasserij en andere schoonmaakdiensten van allerlei aard en variërend van woningen tot scholen.

Gerichte schoonmaakdiensten voor huishoudelijk personeel zijn meestal ofwel algemeen ofwel gespecialiseerd; of een combinatie van de twee. Huishoudelijke schoonmaak omvat het schoonmaken van de vloer, afstoffen, wassen, desinfecteren, onderhoud, lenteschoonmaak en stofzuigen. lenteschoonmaak omvat het verschonen van beddengoed, het wassen van oppervlakken, het schoonmaken van keramische tegels, tapijten, meubels en het schoonmaken van ramen. Schoonmaakdiensten voor kantoorpersoneel kunnen worden ingedeeld in algemene schoonmaak van kantoren of gespecialiseerde schoonmaakdiensten zoals tapijtreiniging, afstoffen, stofzuigen, wassen, ramen en meubilair schoonmaken, vuilnisbakken legen en oppervlakken poetsen.

Tapijtreiniging is een van de meest verbreide schoonmaakbedrijven. Tapijten worden meestal met shampoo gewassen, en vanwege de gebruikte chemicaliën worden tapijten gestofzuigd om stof te verwijderen. De reiniging van gestoffeerde meubelen is moeilijker en in sommige gevallen, wanneer de bekleding opnieuw moet worden gestoffeerd, moet het gehele meubelstuk uit elkaar worden genomen en met de hand worden gestofzuigd of gereinigd. Dit is tijdrovend en wordt niet vaak toegepast. Tijdens de reiniging worden zaken als badmatten, stoelhoezen, veiligheidsgordels, dienbladovertrekken, tissuepapier en andere zaken opgetild en verwijderd. Hetzelfde kan niet worden gedaan op stoelen en tafels.

Opruimen is een onbeschermd beroep, waar mensen dit meestal tegen zeer geringe betaling doen. Het is niet het soort werk dat u in uw huis wilt hebben. Het vereist een goed oog en een goede smaak, evenals de kennis om te stoffen, te zwabberen en te poetsen terwijl men systematisch te werk gaat. Het is een industriële vaardigheid die een zekere investering in aandacht voor detail vereist. Slechte smaak en oog, in combinatie met een slordig huis, kunnen een broedplaats zijn voor ziektekiemen en microben – een broedplaats die, als hij niet snel wordt verwijderd, tot ziekte kan leiden.

De badkamer schoonmaken is een andere dienst die wordt aangeboden door professionele schoonmaakbedrijven. Er moet grote zorg worden besteed aan het schoonmaken van een badkamer. Nieuwe toiletten kunnen duur zijn en naast het verwijderen van de oude ziektekiemen is een industrieel reinigingsmiddel nodig om te desinfecteren en de ruimte vrij te houden van onnodige resten! De eigenlijke reiniging van de vloer hangt af van het soort sanitair dat wordt gereinigd. Voor spiegels, ramen en glas kan een glasreiniger van hoge kwaliteit worden gebruikt, maar voor de vloer moet een chemisch reinigingsmiddel worden gebruikt om vet en groene aanslag te verwijderen.

Lees meer

groene aanslag verwijderen 
dakpannen reinigen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.