Bouw & Wonen

Het kiezen van een ontwerper

Interieur stylist Amsterdam

De termen Interieurontwerper, Interieurstylist, Binnenhuisarchitect, Kantoorinrichter en Binnenhuisadviseur verwijzen abusievelijk naar hetzelfde

In de afgelopen dertig jaar heeft de interieurontwerper zichzelf verschillende malen opnieuw uitgevonden en tot op de dag van vandaag zien die keuzes er niet hetzelfde uit. Door zijn interieur om te vormen tot een droomruimte, haalt de ontwerper in huis wat de huiseigenaar tot op heden niet wilde loslaten. Het kiezen van een ontwerper is een persoonlijke keuze en is gebaseerd op het budget dat voorhanden is en de wensen van de bewoner. Een goede ontwerper luistert naar uw wensen en laat u op professionele wijze zien hoe die droom in elkaar kan worden gezet.

U verkleint uw zoektocht naar een ontwerper als u bedenkt dat u een verandering van levensstijl zult moeten doormaken. Een gecertificeerde ontwerper is bedreven in het effectief communiceren van de verandering die u probeert te bereiken. Werken aan een bureau en hoogbouw pakken in stedelijke omgevingen kan een andere set van vaardigheden dan werken voorstedelijke of landelijke vereisen. Er zijn een groot aantal interieur ontwerpers om uit te kiezen, zijn er kwaliteit professionals die ruimtes te creëren vanaf de grond omhoog.

Uw echte zorg is of u uw ontwerper van het woord “alese” neemt, wat impliceert dat onze ontwerper een binnenhuisarchitectuur heeft doorlopen die haar door de eeuwen heen is aangeleerd. Dit wordt ook wel de “Interieur Ontwerper” genoemd. De meeste ontwerpers hebben niet noodzakelijk een formele graad, hoewel velen die werken aan projecten zo groot als home improvement projecten, doen. Beoordeel uw kwalificaties, leer- en creativiteitscapaciteiten en uw behoeften en maak dan kennis met ontwerpers en krijg indirect enighed.

Jou zijn

Bij het kiezen van een interieurstyliste denk je misschien: “Zal ze de volledige opleiding volgen en een gecertificeerd professional worden? Of zal ze iets anders zijn?” Je hoeft geen diploma te hebben of veel ervaring te hebben met het werken als interieurstylist. Maar is het gewoon te belangrijk om een ontwerper in te huren die uw details kent en de opleiding en het vermogen heeft om u “haar misschien als een werknemer te laten behandelen?” Dit betekent niet dat u de ontwerper voor wie u eigenlijk overweegt over het hoofd moet zien, maar gewoon niet iemand wilt die gespecialiseerd is in uw specifieke droomhuis. U zult veel baat hebben bij het werken met een persoon die compromissen met u kan sluiten en uw richting begrijpt, maar ook ervaring heeft met wat u werkelijk wilt doen, wat meestal een combo van beide is.

Net zoals je een faseleider voor een groot bedrijf zou kwalificeren door iets over het bedrijf te leren, zou je ook van een ontwerper moeten leren. Velen die ervaren ontwerpers zijn, hebben ook de ervaring dat ze lang genoeg in het vak zitten om allerlei nieuwe details te leren over uw soort werk en het medium waar u zich in bevindt. Doe uw voordeel met iemand die kennis heeft van uw specifieke baan en die bereid is uw behoeften te lezen en te begrijpen en dan verder te gaan met aanbevelingen en opties op basis van wat u hebt geleerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.