Uncategorized

Beheer van gebouwen en bouwwerken

Bouwbegeleiding

Een effectief inspectieprogramma voor gebouwen helpt eigenaars en Bouwbegeleiding bij het identificeren van onderhoudsproblemen en reparaties die nodig zijn, en van veiligheidsrisico's. Een preventieve aanpak is op de lange termijn kosteneffectiever dan een correctieve aanpak. Inspecties kunnen voor beide partijen stressvol zijn. Beide partijen zijn bezorgd over hoe het zal gaan en wat het resultaat zal zijn. Het doel van een inspectie is risico- of probleemgebieden te identificeren zodat deze kunnen worden aangepakt voordat er iets misgaat.

Communiceer voor de inspectie

Zoals met alles, hoe meer u communiceert met de inspecteur voor de inspectie, hoe beter de ervaring voor u beiden zal zijn. Indien mogelijk, vraag de inspecteur of hij/zij speciale verzoeken heeft van te voren. Dit kan zijn tijdsdruk, documentatie, of specifieke aandachtsgebieden. Als u een bijzonder gecompliceerde woning hebt, in het verleden problemen met inspecties hebt gehad, of een bepaald resultaat wilt bereiken, kunt u een pre-inspectievergadering houden.

Ontwikkel een checklist.

De sleutel tot een succesvolle inspectievergadering is het hebben van een checklist van punten die u wilt inspecteren. Het hebben van een lijst met punten die u wilt inspecteren zal u helpen u te concentreren op de belangrijke punten in plaats van te verzanden in kleine details. Dit zal de vergadering soepeler te laten verlopen en het gemakkelijker maken voor de inspecteur om problemen te identificeren.

Hoewel u misschien bekend bent met het pand, is de inspecteur dat niet, dus hij zal de dingen vanuit een ander perspectief bekijken. U weet misschien dat een lamp moet worden vervangen, maar de inspecteur kan zien dat er helemaal geen armatuur is. U weet misschien dat een deur piept, maar de inspecteur kan zien dat de scharnieren los zitten en gerepareerd moeten worden. Het hebben van een checklist van items zal u helpen zich te concentreren op het grotere plaatje ook.

Houd een pre-inspectie vergadering.

Als u problemen met de inspectie verwacht, kunt u een voorinspectievergadering houden. Deze vergadering kan plaatsvinden op kantoor of bij de woning zelf. Het doel van deze vergadering is om ervoor te zorgen dat iedereen op dezelfde pagina zit met betrekking tot de inspectie.

Indien mogelijk, nodig de inspecteur uit voor de vergadering. Als de inspecteur niet in staat is om de vergadering bij te wonen, moet u toch de verwachtingen voor de inspectie met hem/haar doornemen. Enkele van de punten die u tijdens deze vergadering moet bespreken zijn: Het proces voor de inspectie. Dit omvat de tijd die de inspectie in beslag zal nemen en of er een schriftelijk verslag zal worden opgesteld. Het schema van de inspecteur en waar hij/zij de inspectie het liefst uitvoert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.