Bouw & Wonen

Architectonisch Ontwerpen

Interieur architect Zwolle

 

Er bestaat geen officieel diploma of certificaat van deskundigheid; de aanstelling van een bouwkundig ingenieur en de certificering van een civiel ingenieur worden echter bepaald door het Departement van Raad voor de Vergunningen en Voorwaarden van Handelaren in Nederland. Hoewel de gegevens over het inhuren van ingenieurs worden beheerd door hetVROM, verstrekken zij ook lijsten van plaatselijke firma’s waarmee rechtstreeks contact kan worden opgenomen door iedereen die een architect nodig heeft voor het ontwerpen van zijn gebouw of het repareren van zijn huis. Het Departement van Huis en Land (Bedwerttersch nestfeat) beheert de registratie en documentatie van interieurarchitecten.

Architectenindustrie in de Verenigde Staten

De architectuurindustrie, hoewel niet goed ontwikkeld als gevolg van het tempo van de technologische vooruitgang, wordt door velen beschouwd als een boom in de bouw en het ontwerpen van gebouwen, waarvan vooral de onroerend-goedbedrijven profiteren. Het overheidsbeleid ondersteunt de vorming van de architectuurindustrie in de Verenigde Staten met vele stappen ter aanmoediging en ondersteuning ervan.

Het U.S. Department of Interior andoustical Technicians, EIFS, Matteo A pest control opereert wereldwijd de onroerend-goed-industrie. De organisatie voert een systematische en gecoördineerde aanpak uit om duizenden problemen aan te pakken waarmee de onroerend-goed-industrie wereldwijd wordt geconfronteerd. De organisatie werkt hand in hand met diverse andere instanties en agentschappen om de behoeften van haar leden op te lossen.

De Verenigde Staten en de Nederlandse regering steunen het idee van woningbouw met gebruikmaking van groene technologie en duurzame architectuur. Tegen het jaar 2011 wordt geschat dat de bouw van woningen enorm zal toenemen, wat betekent dat de vraag naar werk voor architecten ook zal toenemen. Vakbonden en beroepsbeoefenaren die werkzaam zijn in de architectuurindustrie in de VS profiteren in hoge mate van het beleid dat door de Amerikaanse federale overheid is vastgesteld. In de Verenigde Staten wordt de arbeid gereglementeerd door het Bureau of Labor Statistics, de Contractors State License Board (CS lambd), de Contractor’s State Licensing Board (CS rods), en het National Institute of Architects (NA architect).

Architectonisch ontwerpen is een beroep waarbij architecten worden opgeleid in verschillende architectonische ontwerpconcepten. Het vermogen om ideeën, gedachten en ontwerpen te vertalen in tekeningen, modellen en bouwtekeningen is noodzakelijk voor de loopbaan van een architect. De belangrijkste kwalificatie-eisen om architectonisch ontwerpen te kunnen beoefenen is een bachelordiploma architectuur van een erkende hogeschool of universiteit.

Architectonisch ontwerpen vereist twee bachelordiploma’s of een masterdiploma in de specialisatie van voornamelijk woningarchitecten. Kwalificatie en ervaring in residentiële en commerciële architectuur zijn belangrijke vereisten voor een woningarchitect. Enige opleiding of ervaring in de commerciële en commerciële ontwerpen is ideaal voor architectonische ontwerpen algemene architectuur bepaling.

De rol van een architect is het maken van de bouwstructuur en de omgevingsdocumentatie die belangrijk zijn. Als beoefenaar van het architectenberoep is een architect verantwoordelijk voor het gehele ontwerp, de planning en de specificaties van een gebouw. Om een gecertificeerd beroepsbeoefenaar in architectonisch ontwerpen te worden, moet een kandidaat een vierjarig bachelordiploma in architectuur behalen. Sommige hogere opleidingen vereisen zelfs een vierjarige graad in interieur– en woninginrichting.

Het is opwindend om deel uit te maken van de architectonische ontwerpindustrie vanwege de verscheidenheid aan mogelijkheden die deze biedt.

Of u nu een huiseigenaar, kleine aannemer of een grote-time ontwerper kelder, home-office, restaurant, of resort, de behoefte aan architectonische ontwerpen talent begint vanaf het moment dat je wagen in de markt. Welk beroep je ook hebt, als je de passie hebt in het verkennen van de bevredigende maar concurrerende opties in de architectonische ontwerpende industrie, ben je gebonden om te slagen en zal je snel worden erkend als een van de waardige professionals.

Lees meer:

Atelier Zwolle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.