Bouw & Wonen

Aluminium kozijnen

Kozijnen Oss

 

 

 

Kozijnen van hout kunnen worden gemaakt van een verscheidenheid aan houtsoorten Naast de populaire mahonie, kersen en eiken houtsoorten kozijnen kunnen ook worden gemaakt van grenen, hemlock, spar, sycamore, ceder en nog veel meer. De reden waarom hout de populaire keuze is voor raamkozijnen is dat houten raamkozijnen goedkoop, van goede kwaliteit en slijtvast zijn. Houten raamkozijnen zorgen voor een goede isolatie in uw huis, waardoor u bespaart op verwarmings- en koelingskosten. Houten raamkozijnen kunnen met verschillende afwerkingen worden bekleed om uw huis te verfraaien.

Hoewel er voor raamkozijnen uit een groot aantal materialen kan worden gekozen, is hun duurzaamheid wat ze echt bijzonder maakt. Veel van de materialen zijn sterk en bestand tegen de weerselementen, maar ze vergen toch veel onderhoud. Hout is gemakkelijk te onderhouden.

Aluminium is geweldig voor decoratie, maar het heeft de neiging om te roesten. Het weer is de grootste boosdoener voor het roesten van aluminium, dus als u uw aluminium kozijnen niet vaak wilt demonteren en vervangen, is het misschien de moeite waard om wat extra geld uit te geven om een aluminium raam te kopen met een goed gecoate laklaag.

In het verleden waren metalen raamkozijnen de goedkope en vrolijke manier om te gaan. De vroege metalen kozijnen voor ramen waren goedkoop geïnstalleerd, gemakkelijk beschadigd door deuken en kromtrekken en de kans op scheuren door puin was vrij groot. Maar de dagen van onze houten kozijnen liggen achter ons. Nu is het de tijd om te kijken naar de nieuwste en meest efficiënte kozijntechnologie voor uw huis. Het is ook de tijd om te investeren in uw ramen. Het lijkt misschien een dure beslissing wanneer u de doos opent, maar kijk eens naar de voordelen op lange termijn.

Glasvezel was de laatste twee jaar de bestellijst van de kozijnen. Dit is het lichtgewicht materiaal dat gemakkelijk te vormen en te onderhouden is en binnen zeer strakke specificaties kan worden vervaardigd. Echter… het kan kromtrekken onder waterschade. Het wordt ook aangetast door UV-straling van de zon, zodat de verf kan bladderen bij het geringste spoor van zonneschade. Reparaties zoals deze vereisen een speciale vaardigheid; u kunt beter een vakman bellen. Dan is er nog vinyl. Hoewel vinyl zeer gemakkelijk te onderhouden is, is het niet goed bestand tegen weersinvloeden. Verwacht dus regelmatig onderhoud om de levensduur van uw ramen te beschermen.

Aluminium ramen gaan, net als glasvezel, van de muur in vergelijking met vinyl en PVC kozijnen. Ooit werd aluminium beschouwd als de goedkoopste van de twee alternatieven. Maar in moeilijke tijden was dit de verkeerde keuze. Denk aan een vinyl, aluminium of PVC dubbelhangend raamkozijn voor de overgrote meerderheid van de mensen.

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.